Kalibratie

Wat is Kalibratie?

Kalibratie in NLP verwijst naar het vermogen om subtiele veranderingen in iemands fysiologie en gedrag waar te nemen en te interpreteren als indicatoren van hun interne toestand.

Waarom is Kalibratie belangrijk?

Kalibratie is essentieel voor effectieve communicatie en rapport, omdat het inzicht geeft in de emoties en gedachten van anderen, wat leidt tot meer empathie en verbinding.

Hoe werkt Kalibratie in de praktijk?

Een manager kan kalibratie gebruiken om de stemming van een teamlid te peilen tijdens een gesprek. Door subtiele signalen, zoals lichaamstaal of stemveranderingen, te herkennen, kan de manager adequaat reageren en ondersteuning bieden.

Hoe kun je op een goede manier omgaan met Kalibratie?

Effectief kalibreren houdt in:

  1. Aandachtig observeren van non-verbale signalen.
  2. Luisteren naar veranderingen in spraakpatronen.
  3. Het afstemmen op de emotionele toestand van anderen.
  4. Oefenen in verschillende contexten.
  5. Het gebruiken van deze inzichten om de communicatie te verbeteren.

Conclusie: Kalibratie is een subtiele maar krachtige vaardigheid in NLP die de deur opent naar dieper begrip en verbinding in zowel persoonlijke als professionele relaties.

Bronnen

  • “NLP op het werk voor Dummies” door Romilla Ready (Nederlandstalig)
  • “The User’s Manual for the Brain” door Bob G. Bodenhamer en L. Michael Hall
  • “Patterns of the Hypnotic Techniques of Milton H. Erickson, M.D. Volume I” door Richard Bandler en John Grinder

Onbenut potentieel: stap uit je teambubbel!

Veel teams maken minder waar dan in potentie aanwezig is. Vanuit onze teambubbel zien we niet wat voor de buitenstaander kraakhelder is. Hoe signaleren we onderpresteren?

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

Hoe kan ik vandaag mijn succes vergroten?

Hoe vergroot jij jouw succes? 7 tips om nu direct jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en meer succes te behalen.

Wat is Intervisie? Waarom is intervisie belangrijk?

Intervisie is een cruciale tool voor samen dieper leren . Hoe doe je intervisie? Met welke intervisiemethoden? Ontdek het hier.

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

Stop met aanspreken!

Stop met aanspreken! Al staat het bovenaan de wensenlijstjes van organisaties. Het heeft doorgaans weinig succes. Is er iets anders aan de hand? Ontdek een andere kijk!

Verander geen cultuur! Verander gewoonten

Cultuurverandering, niet doen! Beter is focussen op verbeteren van concreet gewoontegedrag en samenwerking. Dat brengt vaak meer verandering.

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.