Assertiviteitstraining

Wat is Assertiviteitstraining?

Assertiviteitstraining is een vorm van training die mensen helpt hun gedachten en behoeften op een zelfverzekerde, respectvolle en effectieve manier te communiceren zonder agressief of passief te zijn.

Waarom is Assertiviteitstraining belangrijk?

Het is belangrijk omdat het individuen helpt om hun standpunten duidelijk te maken, grenzen te stellen en op te komen voor hun eigen rechten op een manier die respectvol is naar anderen. Dit bevordert gezonde werkrelaties en voorkomt misverstanden en conflicten.

Hoe werkt Assertiviteitstraining in de praktijk?

In de praktijk biedt assertiviteitstraining technieken en strategieën om assertief gedrag te ontwikkelen, zoals effectieve communicatievaardigheden, het omgaan met kritiek en het uiten van meningen en behoeften op een constructieve manier.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Assertiviteitstraining?

  • Bied medewerkers trainingen en workshops in assertiviteitsvaardigheden.
  • Moedig een cultuur aan waarin open en eerlijke communicatie wordt gewaardeerd.
  • Geef voorbeelden van assertief gedrag in de praktijk.
  • Integreer assertiviteitsprincipes in leiderschapsontwikkelingsprogramma’s.
  • Bied ondersteuning en coaching voor werknemers die moeite hebben met assertiviteit.

Conclusie: Assertiviteitstraining is essentieel voor het ontwikkelen van gezonde communicatievaardigheden en het bevorderen van een respectvolle werkomgeving.

Bronnen

  • “Developing Assertiveness Skills for Health and Social Care Professionals” door Annie Phillips
  • “Assertiveness: How To Stand Up For Yourself And Still Win The Respect Of Others” door Judy Murphy
  • “The Assertiveness Workbook: How to Express Your Ideas and Stand Up for Yourself at Work and in Relationships” door Randy J. Paterson

Hoe kan ik mijn creativiteit stimuleren?

Creativiteit vergroten in 6 stappen! NLP technieken die ook jou creatiever maken! Creativiteit kun je ontwikkelen: en deze techniek gaat je daarbij helpen.

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

5 verhalen voor leiders in verandering

Met welke verhalen krijgen leiders mensen mee in de transitie? En met welke vorm van storytelling kun je meer dan ooit het verschil maken?

Wat is Intervisie? Waarom is intervisie belangrijk?

Intervisie is een cruciale tool voor samen dieper leren . Hoe doe je intervisie? Met welke intervisiemethoden? Ontdek het hier.

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Hoe kan ik effectiever communiceren?

Ontdek in dit artikel wat communicatie precies is, en hoe jij nog effectiever kunt leren communiceren!

Verander geen cultuur! Verander gewoonten

Cultuurverandering, niet doen! Beter is focussen op verbeteren van concreet gewoontegedrag en samenwerking. Dat brengt vaak meer verandering.

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

Veranderstress, hoe kan ik er beter mee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om hiermee om te gaan, en je niet gek te laten maken. Ontdek het hier.

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.