Decision Fatigue

Wat is Decision Fatigue?

Decision fatigue verwijst naar de verminderde kwaliteit van beslissingen na een lange reeks van besluitvorming, als gevolg van mentale uitputting.

Waarom is Decision Fatigue belangrijk?

Het is belangrijk omdat het kan leiden tot slechtere besluitvorming, impulsiviteit, en verminderde zelfbeheersing bij werknemers, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de organisatie.

Hoe werkt Decision Fatigue in de praktijk?

In de praktijk kan decision fatigue optreden bij werknemers die voortdurend beslissingen moeten nemen, vooral bij complexe of belangrijke taken, wat kan leiden tot overhaaste of ondoordachte keuzes.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Decision Fatigue?

  • Beperken van het aantal beslissingen: Probeer het aantal kleine, minder belangrijke beslissingen te beperken.
  • Prioritering en planning: Moedig het plannen en prioriteren van beslissingen aan, vooral voor belangrijke taken.
  • Pauzes en rusttijden: Zorg voor voldoende pauzes tussen besluitvormingstaken.
  • Delegatie van beslissingen: Delegeer waar mogelijk beslissingen om de druk te verminderen.
  • Bewustwording en training: Creëer bewustwording over decision fatigue en bied training in besluitvormingsvaardigheden en -strategieën.

Conclusie: Bewust omgaan met decision fatigue kan leiden tot betere besluitvorming en verhoogde productiviteit.

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

5 verhalen voor leiders in verandering

Met welke verhalen krijgen leiders mensen mee in de transitie? En met welke vorm van storytelling kun je meer dan ooit het verschil maken?

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

7 manieren waarmee we onbedoeld motivatie ‘killen’

Motivatie en energie draaien we ongewild nog te vaak de nek om. 7 manieren waarop we dit doen, en tips om dit te voorkomen.

De Psychologie van Veranderen, zicht krijgen op de onderstroom

Veranderen in organisaties is listig en lastig tegelijk. Ontdek de essenties en wetmatigheden van de Psychologie van Veranderen. En voorkom dat de energie weglekt uit het veranderproces.

Hoe krijg ik vaker wat ik wil?

Effectief beïnvloeden: om vaker te krijgen wat jij wenst. Leer hier een techniek om te krijgen wat jij wil, waarmee je de ander alleen maar plezier doet.

Participatie in verandering, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.