Feedforward

Wat is feedforward?

Feedforward is een vorm van feedback die zich richt op de toekomst. Het is een manier om mensen te helpen zich te ontwikkelen door ze te laten zien wat ze kunnen doen om hun prestaties te verbeteren. Feedforward is gebaseerd op de gedachte dat mensen meer baat hebben bij informatie die hen helpt om hun doelen te bereiken dan bij informatie over hun prestaties in het verleden.

Waarom is feedforward belangrijk?

Feedforward is belangrijk in organisatieverandering omdat het mensen kan helpen om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. In een tijd van verandering is het belangrijk dat mensen flexibel en adaptief zijn. Feedforward kan mensen helpen om te leren en te groeien, waardoor ze beter in staat zijn om met veranderingen om te gaan.

Hoe werkt feedforward in de praktijk?

Feedforward kan op verschillende manieren worden gegeven. Een veelgebruikte methode is om een gesprek te voeren met de persoon die feedforward krijgt. Tijdens dit gesprek wordt de persoon geholpen om zijn of haar doelen te formuleren en om te bepalen wat hij of zij nodig heeft om deze doelen te bereiken. De persoon die feedforward geeft, kan dan suggesties doen voor hoe de persoon zijn of haar doelen kan bereiken.

Een andere manier om feedforward te geven is door middel van een feedbackformulier. Dit formulier kan worden gebruikt om de persoon die feedforward krijgt te helpen om zijn of haar sterke en zwakke punten te identificeren. De persoon die feedforward geeft, kan dan suggesties doen voor hoe de persoon zijn of haar sterke punten verder kan ontwikkelen en zijn of haar zwakke punten kan verbeteren.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met feedforward?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat feedforward in organisaties effectief is. Ten eerste is het belangrijk om een cultuur te creëren waarin feedforward wordt gewaardeerd. Mensen moeten zich op hun gemak voelen om feedforward te geven en te ontvangen. Ten tweede is het belangrijk om feedforward op een positieve en constructieve manier te geven. Feedforward moet gericht zijn op het helpen van mensen om te groeien en te ontwikkelen. Ten slotte is het belangrijk om feedforward op een regelmatige basis te geven. Feedforward is het meest effectief als het een continu proces is.

Conclusie

Feedforward is een waardevolle tool die kan worden gebruikt om mensen te helpen om zich te ontwikkelen en om organisatieverandering te ondersteunen. Door een cultuur te creëren waarin feedforward wordt gewaardeerd en door feedforward op een positieve en constructieve manier te geven, kunnen organisaties ervoor zorgen dat feedforward effectief is.

Bronnen

  • Bono, E. (2010). The Third Metric: Redefining Success in the Twenty-First Century. New York: Basic Books.
  • Houghton, J. D., & Neck, C. P. (2015). Feedforward: The Breakthrough Method for Personal and Organizational Development. New York: AMACOM.
  • Phelps, M. (2018). Feedforward: The Key to Agile Leadership. San Francisco: Jossey-Bass.

 

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

Veranderstress, hoe kan ik er beter mee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om hiermee om te gaan, en je niet gek te laten maken. Ontdek het hier.

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Hoe kan ik effectiever communiceren?

Ontdek in dit artikel wat communicatie precies is, en hoe jij nog effectiever kunt leren communiceren!

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

Als de leider het ook niet meer weet

Moet je als leider altijd weten wat het concrete resultaat is van de verandering? Het antwoord op deze vraag ontdek je hier.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.