Motivatie

Wat is motivatie?

Motivatie is de drijfveer achter gedrag. Het is de kracht die mensen aanzet tot actie. Motivatie kan zowel intrinsiek als extrinsiek zijn. Intrinsieke motivatie is gedreven door persoonlijke interesses, waarden en doelen. Extrinsieke motivatie is gedreven door externe beloningen of straffen.

Waarom is motivatie belangrijk?

Motivatie is cruciaal voor het succes van organisatieverandering en organisatieontwikkeling. Als medewerkers niet gemotiveerd zijn om te veranderen, zullen ze de verandering niet ondersteunen of er zelfs actief tegenin gaan. Motivatie is nodig om medewerkers te helpen om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe routines aan te nemen en nieuwe rollen te vervullen.

Hoe werkt motivatie in de praktijk?

Motivatie is een complex fenomeen dat wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder:

  • De visie en strategie van de organisatie. Als medewerkers de visie en strategie van de organisatie begrijpen en er achter staan, zullen ze meer gemotiveerd zijn om te veranderen.
  • De communicatie over de verandering. Als de communicatie over de verandering duidelijk, consistent en tijdig is, zullen medewerkers beter begrijpen wat de verandering inhoudt en waarom deze nodig is.
  • De betrokkenheid van medewerkers bij de verandering. Als medewerkers zich betrokken voelen bij de verandering, zullen ze meer gemotiveerd zijn om er een succes van te maken.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met motivatie?

Er zijn een aantal dingen die organisaties kunnen doen om de motivatie van medewerkers te bevorderen bij organisatieverandering:

  • Creëer een duidelijk beeld van de verandering. Zorg ervoor dat medewerkers weten wat de verandering inhoudt, waarom deze nodig is en wat de voordelen zijn.
  • Betrek medewerkers bij de verandering. Laat medewerkers meedenken en meedoen bij de ontwikkeling en implementatie van de verandering.
  • Bied ondersteuning en training. Help medewerkers om de vaardigheden en kennis te ontwikkelen die ze nodig hebben om de verandering te ondersteunen.
  • Creëer een positieve omgeving. Zorg ervoor dat medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund voelen.

Conclusie

Motivatie is een belangrijke factor voor het succes van organisatieverandering en organisatieontwikkeling. Door de motivatie van medewerkers te bevorderen, kunnen organisaties de kans op een succesvolle verandering vergroten.

Relevante bronnen

  • Kotter, J.P. (2012). Leading change: Why transformation efforts fail and how to make them succeed. Harvard Business Review Press.
  • Piderit, S.K. (2000). Rethinking resistance and recognizing ambivalence: A multidimensional view of employee reactions to organizational change. Academy of Management Review, 25(4), 783-794.
  • Bakker, A.B., & Schaufeli, W.B. (2008). Positive organizational behavior: A critical review. In C.L. Cooper & R.J. Burke (Eds.), The organizational psychology of change and innovation. Wiley-Blackwell.

 

De Psychologie van Veranderen, zicht krijgen op de onderstroom

Veranderen in organisaties is listig en lastig tegelijk. Ontdek de essenties en wetmatigheden van de Psychologie van Veranderen. En voorkom dat de energie weglekt uit het veranderproces.

Hoe word ik een betere middenmanager?

Effectiever als middenmanager; altijd tussen twee vuren; een lastige dynamiek. Hoe blijf je wendbaar? 7 dansregels voor midden managers.

Hoe de samenwerking kan vastlopen. En ook weer vlot kan worden getrokken.

Samenwerken is de grootste kracht van mensen. Maar soms gaat het hopeloos mis. Hoe voorkom je samenwerkingsgedoe? En hoe krijg je weer grip vastlopers?

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

5 verhalen voor leiders in verandering

Met welke verhalen krijgen leiders mensen mee in de transitie? En met welke vorm van storytelling kun je meer dan ooit het verschil maken?

Hoe kan ik mijn creativiteit stimuleren?

Creativiteit vergroten in 6 stappen! NLP technieken die ook jou creatiever maken! Creativiteit kun je ontwikkelen: en deze techniek gaat je daarbij helpen.

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

Hoe voorkom ik competentie ontwaarding?

Onderhoud aan jouw competenties is van het allergrootste belang. Want ze zijn aan slijtage onderhevig. En worden letterlijk minder waard met de tijd.

Als de leider het ook niet meer weet

Moet je als leider altijd weten wat het concrete resultaat is van de verandering? Het antwoord op deze vraag ontdek je hier.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.