Motivatie

Wat is motivatie?

Motivatie is de drijfveer achter gedrag. Het is de kracht die mensen aanzet tot actie. Motivatie kan zowel intrinsiek als extrinsiek zijn. Intrinsieke motivatie is gedreven door persoonlijke interesses, waarden en doelen. Extrinsieke motivatie is gedreven door externe beloningen of straffen.

Waarom is motivatie belangrijk?

Motivatie is cruciaal voor het succes van organisatieverandering en organisatieontwikkeling. Als medewerkers niet gemotiveerd zijn om te veranderen, zullen ze de verandering niet ondersteunen of er zelfs actief tegenin gaan. Motivatie is nodig om medewerkers te helpen om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe routines aan te nemen en nieuwe rollen te vervullen.

Hoe werkt motivatie in de praktijk?

Motivatie is een complex fenomeen dat wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder:

  • De visie en strategie van de organisatie. Als medewerkers de visie en strategie van de organisatie begrijpen en er achter staan, zullen ze meer gemotiveerd zijn om te veranderen.
  • De communicatie over de verandering. Als de communicatie over de verandering duidelijk, consistent en tijdig is, zullen medewerkers beter begrijpen wat de verandering inhoudt en waarom deze nodig is.
  • De betrokkenheid van medewerkers bij de verandering. Als medewerkers zich betrokken voelen bij de verandering, zullen ze meer gemotiveerd zijn om er een succes van te maken.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met motivatie?

Er zijn een aantal dingen die organisaties kunnen doen om de motivatie van medewerkers te bevorderen bij organisatieverandering:

  • Creëer een duidelijk beeld van de verandering. Zorg ervoor dat medewerkers weten wat de verandering inhoudt, waarom deze nodig is en wat de voordelen zijn.
  • Betrek medewerkers bij de verandering. Laat medewerkers meedenken en meedoen bij de ontwikkeling en implementatie van de verandering.
  • Bied ondersteuning en training. Help medewerkers om de vaardigheden en kennis te ontwikkelen die ze nodig hebben om de verandering te ondersteunen.
  • Creëer een positieve omgeving. Zorg ervoor dat medewerkers zich gewaardeerd en ondersteund voelen.

Conclusie

Motivatie is een belangrijke factor voor het succes van organisatieverandering en organisatieontwikkeling. Door de motivatie van medewerkers te bevorderen, kunnen organisaties de kans op een succesvolle verandering vergroten.

Relevante bronnen

  • Kotter, J.P. (2012). Leading change: Why transformation efforts fail and how to make them succeed. Harvard Business Review Press.
  • Piderit, S.K. (2000). Rethinking resistance and recognizing ambivalence: A multidimensional view of employee reactions to organizational change. Academy of Management Review, 25(4), 783-794.
  • Bakker, A.B., & Schaufeli, W.B. (2008). Positive organizational behavior: A critical review. In C.L. Cooper & R.J. Burke (Eds.), The organizational psychology of change and innovation. Wiley-Blackwell.

 

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

Ankereffect, hoe benut ik dit in de onderhandeling?

Ontdek hoe jij impact en invloed hebt bij de start van je gesprek. Maak slim gebruik van het ankereffect.

Omgaan met een BANI wereld

Hoe houd jij je staande in deze chaotische wereld? Na een VUCA omgeving spreken we nu steeds vaker over een BANI wereld. Lees hier meer.

Hoe kan ik vandaag mijn succes vergroten?

Hoe vergroot jij jouw succes? 7 tips om nu direct jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en meer succes te behalen.

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

5 verhalen voor leiders in verandering

Met welke verhalen krijgen leiders mensen mee in de transitie? En met welke vorm van storytelling kun je meer dan ooit het verschil maken?

Onbenut potentieel: stap uit je teambubbel!

Veel teams maken minder waar dan in potentie aanwezig is. Vanuit onze teambubbel zien we niet wat voor de buitenstaander kraakhelder is. Hoe signaleren we onderpresteren?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.