Sociale facilitatie

Wat is Sociale Facilitatie?

Sociale facilitatie is het fenomeen waarbij de aanwezigheid van anderen de prestaties van een individu op eenvoudige of goed geoefende taken verbetert.

Waarom is Sociale Facilitatie belangrijk?

Het is belangrijk omdat het inzicht geeft in hoe de aanwezigheid van anderen werknemersprestaties kan beïnvloeden, zowel positief als negatief.

Hoe werkt Sociale Facilitatie in de praktijk?

In organisaties kan sociale facilitatie worden waargenomen wanneer werknemers beter presteren in teamvergaderingen of bij groepspresentaties, vergeleken met wanneer ze alleen werken.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Sociale Facilitatie?

  • Aanmoedigen van Teamwerk: Creëer kansen voor teamwerk en samenwerking bij projecten.
  • Bewustzijn Creëren: Maak werknemers bewust van het effect van de aanwezigheid van anderen op hun prestaties.
  • Balans Tussen Individueel en Teamwerk: Zorg voor een evenwicht tussen individueel werk en teamactiviteiten.
  • Comfortabele Werkomgeving: Ontwikkel een werkomgeving waarin werknemers zich comfortabel voelen om in het bijzijn van anderen te werken.
  • Monitoring en Ondersteuning: Monitor prestaties en bied ondersteuning waar nodig om de positieve effecten van sociale facilitatie te maximaliseren.

Conclusie: Sociale facilitatie kan een krachtig middel zijn om de prestaties in teamverband te verbeteren, mits goed begrepen en toegepast.

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Waarom niemand meer luistert. En wat eraan te doen.

We zijn verleerd om vruchtbaar van visie te verschillen. Want we luisteren niet meer. Gelukkig kan het anders. Ontdek hier hoe.

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

Dat wordt toch niks! Tips om doemdenken productief te tackelen.

Negatieve voorspellingen leggen vaak verbeterinitiatieven plat. Hoe verleg je het gesprek? En hoe krijg je weer vaart in jouw teamoverleggen?

Wat is Intervisie? Waarom is intervisie belangrijk?

Intervisie is een cruciale tool voor samen dieper leren . Hoe doe je intervisie? Met welke intervisiemethoden? Ontdek het hier.

Onbenut potentieel: stap uit je teambubbel!

Veel teams maken minder waar dan in potentie aanwezig is. Vanuit onze teambubbel zien we niet wat voor de buitenstaander kraakhelder is. Hoe signaleren we onderpresteren?

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Als de leider het ook niet meer weet

Moet je als leider altijd weten wat het concrete resultaat is van de verandering? Het antwoord op deze vraag ontdek je hier.

Verander geen cultuur! Verander gewoonten

Cultuurverandering, niet doen! Beter is focussen op verbeteren van concreet gewoontegedrag en samenwerking. Dat brengt vaak meer verandering.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.