Balans

Wat is Balans?

Balans verwijst naar het vermogen om een gezonde verhouding te vinden tussen werk en privéleven, wat essentieel is voor het welzijn en de algemene tevredenheid.

Waarom is Balans belangrijk?

Het is belangrijk omdat het helpt bij het voorkomen van burn-out en stress, en het bevordert een gezonde levensstijl, wat uiteindelijk de productiviteit en het engagement van werknemers ten goede komt.

Hoe werkt Balans in de praktijk?

In de praktijk betekent balans dat werknemers voldoende tijd en ruimte hebben voor persoonlijke interesses en verplichtingen buiten hun werk, wat bijdraagt aan een hoger algemeen geluksgevoel en werkprestaties.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Balans?

  • Promoot flexibele werktijden en telewerkmogelijkheden.
  • Ondersteun medewerkers bij het stellen van grenzen tussen werk en privé.
  • Moedig het nemen van regelmatige pauzes en vakanties aan.
  • Bied welzijnsprogramma’s en activiteiten aan die een gezonde levensstijl ondersteunen.
  • Creëer een werkomgeving die het belang erkent van persoonlijk welzijn.

 

Conclusie: Het onderhouden van een goede balans tussen werk en privéleven is van vitaal belang voor zowel individuele werknemers als voor de organisatie als geheel.

Lezen

  • The Work-Life Balans Myth: Rethinking Your Optimal Balans for Success, door David J. McNeff
  • Off Balans: Getting Beyond the Work-Life Balans Myth to Personal and Professional Satisfaction, door Matthew Kelly
  • Thrive: The Third Metric to Redefining Success and Creating a Life of Well-Being, Wisdom, and Wonder, door Arianna Huffington

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Wat is Intervisie? Waarom is intervisie belangrijk?

Intervisie is een cruciale tool voor samen dieper leren. Wat is het? Hoe doe je intervisie? Met welke intervisiemethoden? Ontdek het hier.

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

Hoe je wél helpt veranderen door voorbij je aannames te kijken

Dat jij gelooft dat de ander alléén wil veranderen als ie er zelf beter van wordt, is niet helpend bij veranderen. Er is altijd meer aan de hand. Ontdek hier wat.

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

Waarom niemand meer luistert. En wat eraan te doen.

We zijn verleerd om vruchtbaar van visie te verschillen. Want we luisteren niet meer. Gelukkig kan het anders. Ontdek hier hoe.

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

Verander geen cultuur! Verander gewoonten

Cultuurverandering, niet doen! Beter is focussen op verbeteren van concreet gewoontegedrag en samenwerking. Dat brengt vaak meer verandering.

Veranderstress, hoe kan ik er beter mee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om hiermee om te gaan, en je niet gek te laten maken. Ontdek het hier.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.