Betrokkenheid

Wat is Betrokkenheid?

Betrokkenheid in een organisatorische context verwijst naar de mate waarin medewerkers zich toegewijd en verbonden voelen met hun werk en de organisatie.

Waarom is Betrokkenheid belangrijk?

Betrokkenheid is belangrijk omdat hoge betrokkenheid leidt tot betere werkprestaties, lagere personeelsverloop, hogere klanttevredenheid en uiteindelijk tot een sterkere financiële prestatie van de organisatie.

Hoe werkt Betrokkenheid in de praktijk?

In de praktijk betekent betrokkenheid dat werknemers actief deelnemen aan hun werk en zich inzetten voor de doelen van de organisatie. Werknemers die betrokken zijn, nemen vaak het initiatief, delen ideeën en zoeken naar manieren om hun werk en de werkomgeving te verbeteren.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Betrokkenheid?

  • Zorg voor duidelijke communicatie over bedrijfsdoelen en de rol van werknemers daarin.
  • Bied mogelijkheden voor professionele groei en ontwikkeling.
  • Creëer een ondersteunende en positieve werkomgeving.
  • Geef medewerkers inspraak en betrek ze bij besluitvormingsprocessen.
  • Erken en waardeer de inspanningen en bijdragen van werknemers.

Conclusie: Betrokkenheid van medewerkers is een cruciaal element voor het succes en de levensvatbaarheid van een organisatie en vereist aandacht en inspanning van het management.

Lezen

  • First, Break All The Rules: What the World’s Greatest Managers Do Differently, door Marcus Buckingham en Curt Coffman
  • Employee Engagement for Everyone: 4 Keys to Happiness and Fulfillment at Work, door Kevin Kruse
  • The Employee Experience Advantage: How to Win the War for Talent by Giving Employees the Workspaces they Want, the Tools they Need, and a Culture They Can Celebrate, door Jacob Morgan

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Veranderstress, hoe help ik mijn medewerkers ermee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om als leider hiermee om te gaan. Ontdek het hier.

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

Hoe werk je aan succesvolle verandering in teams?

Ontdek dé sleutel voor teamsucces en leren en ontwikkelen in tijden van verandering. En leer wat een team opmerkelijk helpt presteren.

Wat voor verandertype ben jij? Test jouw voorkeuren.

Verandering is aan de orde van de dag in moderne organisaties. Welke voorkeuren heb jij in het helpen veranderen van anderen? Test jezelf!

De Psychologie van Veranderen, zicht krijgen op de onderstroom

Veranderen in organisaties is listig en lastig tegelijk. Ontdek de essenties en wetmatigheden van de Psychologie van Veranderen. En voorkom dat de energie weglekt uit het veranderproces.

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

Hoe weet ik dat ik ergens goed in ben?

Hoe kan het toch dat anderen zo zelfverzekerd zijn ook al kunnen ze niet veel? Terwijl jij nog te vaak twijfelt aan je eigen capaciteiten. Hoe zit dat?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.