Leiderschap

Wat is leiderschap?

Leiderschap is het vermogen om anderen te inspireren en motiveren om gezamenlijke doelen te bereiken. Leiders zijn in staat om richting te geven, mensen te verbinden en verandering te bewerkstelligen.

Waarom is leiderschap belangrijk?

Leiderschap is belangrijk voor organisatieverandering en organisatieontwikkeling omdat het de sleutel is tot het succesvolle implementeren van veranderingen.

Leiders zijn in staat om het draagvlak voor verandering te creëren, mensen te motiveren om te veranderen en obstakels weg te nemen.

Hoe werkt leiderschap in de praktijk?

Leiderschap in de praktijk is een complexe en dynamische activiteit. Leiders moeten in staat zijn om te schakelen tussen verschillende rollen en verantwoordelijkheden.

Ze moeten bijvoorbeeld in staat zijn om visie te creëren, mensen te inspireren, conflicten op te lossen en veranderingen te managen.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met leiderschap?

Er zijn verschillende manieren om in organisaties effectief om te gaan met leiderschap.

Een belangrijke factor is het creëren van een cultuur waarin leiderschap wordt gewaardeerd en ondersteund.

Dit kan worden gedaan door leiderschapsontwikkelingsprogramma’s te bieden, leiders te belonen voor hun prestaties en een omgeving te creëren waarin leiders kunnen floreren.

Conclusie

Leiderschap is een essentiële factor voor succesvolle organisatieverandering en organisatieontwikkeling.

Leiders zijn in staat om het draagvlak voor verandering te creëren, mensen te motiveren om te veranderen en obstakels weg te nemen.

Om in organisaties effectief om te gaan met leiderschap is het belangrijk om een cultuur te creëren waarin leiderschap wordt gewaardeerd en ondersteund.

Bronnen

  • Yukl, G. (2012). Leadership in organizations (8th ed.). Upper Saddle River, NJ: Prentice Hall.
  • Bass, B. M. (1990). Bass & Stogdill’s handbook of leadership: Theory, research, and managerial applications (3rd ed.). New York, NY: Free Press.
  • De Vries, M. F. R., & Bakker, R. M. (2012). Leiderschap in turbulente tijden. Amsterdam: Pearson.

 

Wat voor verandertype ben jij? Test jouw voorkeuren.

Verandering is aan de orde van de dag in moderne organisaties. Welke voorkeuren heb jij in het helpen veranderen van anderen? Test jezelf!

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

Dat wordt toch niks! Tips om doemdenken productief te tackelen.

Negatieve voorspellingen leggen vaak verbeterinitiatieven plat. Hoe verleg je het gesprek? En hoe krijg je weer vaart in jouw teamoverleggen?

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Als de leider het ook niet meer weet

Moet je als leider altijd weten wat het concrete resultaat is van de verandering? Het antwoord op deze vraag ontdek je hier.

Veranderstress, hoe kan ik er beter mee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om hiermee om te gaan, en je niet gek te laten maken. Ontdek het hier.

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Onbenut potentieel: stap uit je teambubbel!

Veel teams maken minder waar dan in potentie aanwezig is. Vanuit onze teambubbel zien we niet wat voor de buitenstaander kraakhelder is. Hoe signaleren we onderpresteren?

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.