Time Management

Wat is Time Management?

Time management is het proces van het plannen en organiseren van hoe de beschikbare tijd wordt besteed aan specifieke activiteiten om efficiëntie en productiviteit te maximaliseren.

Waarom is Time Management belangrijk?

Het is essentieel voor het verhogen van productiviteit, het verminderen van stress, en het verbeteren van de werk-privébalans. Goed time management stelt individuen en teams in staat om deadlines te halen en hun doelen effectiever te bereiken.

Hoe werkt Time Management in de praktijk?

In de praktijk omvat time management het stellen van duidelijke doelen, het prioriteren van taken, het vermijden van uitstelgedrag, en het bewust indelen van tijd voor zowel werk- als privéactiviteiten. Bijvoorbeeld, een manager kan dagelijkse stand-ups gebruiken om de voortgang te monitoren en teamleden te helpen hun tijd beter te beheren.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Time Management?

  • Doelgerichte Planning: Moedig werknemers aan om dagelijkse of wekelijkse plannen met duidelijke doelen te maken.
  • Prioriteiten Stellen: Leer werknemers hoe ze taken kunnen prioriteren op basis van urgentie en belang.
  • Time Management Tools: Implementeer time management tools zoals digitale agenda’s en taakbeheer software.
  • Training en Workshops: Bied trainingen en workshops aan in time management technieken.
  • Minimaliseer Afleiding: Creëer een werkomgeving die minimaliseert afleidingen en onderbrekingen.

Conclusie: Effectief time management is cruciaal voor het verbeteren van productiviteit en het bereiken van een gezonde werk-privébalans.

De Psychologie van Veranderen, zicht krijgen op de onderstroom

Veranderen in organisaties is listig en lastig tegelijk. Ontdek de essenties en wetmatigheden van de Psychologie van Veranderen. En voorkom dat de energie weglekt uit het veranderproces.

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Stop met aanspreken!

Stop met aanspreken! Al staat het bovenaan de wensenlijstjes van organisaties. Het heeft doorgaans weinig succes. Is er iets anders aan de hand? Ontdek een andere kijk!

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Win-win-win onderhandelen in participatieprocessen

Complexe vraagstukken kraken door professionals te mobiliseren: je wint er veel mee! En hebt er een uitdaging bij! Hoe blijf je uit de argumentenpolonaize?

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

Wat voor verandertype ben jij? Test jouw voorkeuren.

Verandering is aan de orde van de dag in moderne organisaties. Welke voorkeuren heb jij in het helpen veranderen van anderen? Test jezelf!

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.