Veranderstress

Wat is veranderstress?

Veranderstress is een natuurlijke reactie op verandering. Het is een gevoel van spanning, onzekerheid en angst dat kan ontstaan als we ons moeten aanpassen aan nieuwe situaties.

Veranderstress kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben. Positief is dat het ons kan motiveren om te veranderen en te groeien. Negatief is dat het kan leiden tot stressklachten, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en burn-out.

Waarom is veranderstress belangrijk?

Veranderstress is belangrijk omdat het ons bewust maakt van de impact van verandering.

Het kan ons helpen om veranderingen beter te begrijpen en te accepteren.

Ook kan veranderstress ons motiveren om actie te ondernemen om veranderingen succesvol te implementeren.

Hoe werkt veranderstress in de praktijk?

Veranderstress kan zich op verschillende manieren manifesteren. Sommige mensen ervaren fysieke klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn of hartkloppingen.

Anderen ervaren emotionele klachten, zoals angst, onzekerheid of woede.

Ook kunnen mensen gedragsveranderingen vertonen, zoals het vermijden van sociale contacten of het afnemen van de productiviteit.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met veranderstress?

Er zijn verschillende manieren om in organisaties effectief om te gaan met veranderstress.

Een belangrijke factor is om medewerkers goed te informeren over de verandering. Medewerkers moeten begrijpen waarom de verandering nodig is en wat de impact ervan zal zijn.

Daarnaast is het belangrijk om medewerkers de mogelijkheid te geven om hun mening te geven over de verandering. Dit helpt om medewerkers betrokken te maken bij de verandering en om mogelijke problemen te identificeren.

Een andere belangrijke factor is om medewerkers te ondersteunen bij de aanpassing aan de nieuwe situatie. Dit kan door middel van trainingen, coaching of andere vormen van ondersteuning.

Ook is het belangrijk om een positieve cultuur te creëren waarin verandering wordt geaccepteerd en gewaardeerd.

Conclusie

Veranderstress is een natuurlijke reactie op verandering. Het is belangrijk om veranderstress te begrijpen en om er effectief mee om te gaan.

Door medewerkers goed te informeren, te ondersteunen en een positieve cultuur te creëren, kunnen organisaties de negatieve gevolgen van veranderstress verminderen en de kans op een succesvolle implementatie van veranderingen vergroten.

Relevante vakliteratuur

  • Kotter, J.P. (2012). Leading change: Why transformation efforts fail and how to make them succeed. Boston: Harvard Business Review Press.
  • Weick, K.E. & Quinn, R.E. (1999). Organizational change and development. New York: McGraw-Hill.
  • Lunenburg, F.C. & Ornstein, S.B. (2013). Change management: A guide to organization transformation. Thousand Oaks, CA: Sage.
  • Van Doorn, J. (2018). Verandermanagement: succesvol veranderen in organisaties. Amsterdam: Pearson.

 

Hoe krijg ik vaker wat ik wil?

Effectief beïnvloeden: om vaker te krijgen wat jij wenst. Leer hier een techniek om te krijgen wat jij wil, waarmee je de ander alleen maar plezier doet.

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

7 manieren waarmee we motivatie onbedoeld om zeep helpen

Motivatie en energie draaien we ongewild nog te vaak de nek om. 7 manieren waarop we dit doen, en tips om dit te voorkomen.

Stop met aanspreken!

Stop met aanspreken! Al staat het bovenaan de wensenlijstjes van organisaties. Het heeft doorgaans weinig succes. Is er iets anders aan de hand? Ontdek een andere kijk!

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Win-win-win onderhandelen in participatieprocessen

Complexe vraagstukken kraken door professionals te mobiliseren: je wint er veel mee! En hebt er een uitdaging bij! Hoe blijf je uit de argumentenpolonaize?

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Veranderstress, hoe kan ik er beter mee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om hiermee om te gaan, en je niet gek te laten maken. Ontdek het hier.

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.