Assertiviteit

Wat is Assertiviteit?

Assertiviteit is het vermogen om eigen meningen, wensen en grenzen op een directe, eerlijke en respectvolle manier te communiceren.

Waarom is Assertiviteit belangrijk?

Het is belangrijk omdat het bijdraagt aan effectieve communicatie, conflictoplossing, en respectvolle interpersoonlijke relaties binnen organisaties.

Hoe werkt Assertiviteit in de praktijk?

In de praktijk stelt assertiviteit individuen in staat om hun behoeften en meningen te uiten zonder anderen te kleineren of agressief te zijn, wat leidt tot een gezondere werkomgeving en betere samenwerking.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Assertiviteit?

  • Training in Communicatievaardigheden: Bied werknemers trainingen aan die gericht zijn op het ontwikkelen van assertieve communicatievaardigheden.
  • Rolmodellen en Mentoring: Gebruik rolmodellen en mentors binnen de organisatie die assertief gedrag op een positieve manier demonstreren.
  • Feedbackcultuur: Moedig een cultuur aan waarin open en eerlijke feedback wordt gegeven en ontvangen.
  • Conflicthanteringsworkshops: Organiseer workshops over effectieve conflictoplossing en het belang van assertiviteit hierin.

Conclusie: Assertiviteit is essentieel voor het bevorderen van een open en respectvolle communicatie in organisaties.

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Wat voor verandertype ben jij? Test jouw voorkeuren.

Verandering is aan de orde van de dag in moderne organisaties. Welke voorkeuren heb jij in het helpen veranderen van anderen? Test jezelf!

Hoe de samenwerking kan vastlopen. En ook weer vlot kan worden getrokken.

Samenwerken is de grootste kracht van mensen. Maar soms gaat het hopeloos mis. Hoe voorkom je samenwerkingsgedoe? En hoe krijg je weer grip vastlopers?

Hoe krijg ik vaker wat ik wil?

Effectief beïnvloeden: om vaker te krijgen wat jij wenst. Leer hier een techniek om te krijgen wat jij wil, waarmee je de ander alleen maar plezier doet.

Verander geen cultuur! Verander gewoonten

Cultuurverandering, niet doen! Beter is focussen op verbeteren van concreet gewoontegedrag en samenwerking. Dat brengt vaak meer verandering.

De Psychologie van Veranderen, zicht krijgen op de onderstroom

Veranderen in organisaties is listig en lastig tegelijk. Ontdek de essenties en wetmatigheden van de Psychologie van Veranderen. En voorkom dat de energie weglekt uit het veranderproces.

Hoe kan ik mijn creativiteit stimuleren?

Creativiteit vergroten in 6 stappen! NLP technieken die ook jou creatiever maken! Creativiteit kun je ontwikkelen: en deze techniek gaat je daarbij helpen.

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.