Associëren

Wat is Associëren?

Associëren in NLP is het proces waarbij iemand zichzelf mentaal en emotioneel in een ervaring plaatst, wat resulteert in een intensere beleving van die ervaring.

Waarom is Associëren belangrijk?

Associëren is cruciaal in organisaties omdat het helpt bij het versterken van leerervaringen en het vergroten van empathie. Het kan bijvoorbeeld leiders helpen om beter te begrijpen hoe hun acties anderen beïnvloeden, wat leidt tot effectievere communicatie en teamdynamiek.

Hoe werkt Associëren in de praktijk?

In een organisatorische setting kan een leidinggevende associatietechnieken gebruiken tijdens een training. Door medewerkers te vragen zich volledig in een rollenspel te verdiepen, ervaren ze de situatie intenser, wat leidt tot meer inzicht en betere leerresultaten.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier gebruik maken van Associëren?

  • Het creëren van levensechte scenario’s in trainingssessies.
  • Het gebruiken van associatieoefeningen om teamleden te helpen elkaar beter te begrijpen.
  • Het aanmoedigen van medewerkers om zich in de positie van de klant te verplaatsen.
  • Gebruik associatie bij probleemoplossing om verschillende perspectieven te verkennen.
  • Reflectie-oefeningen waarbij medewerkers gevraagd wordt zich te verplaatsen in verschillende rollen binnen de organisatie.

Conclusie: Associëren is een waardevolle techniek voor het verdiepen van leerprocessen en het verbeteren van empathie en begrip binnen teams.

Bronnen

  • “NLP in de Praktijk” door Guido Dik (Nederlandstalig)
  • “NLP: The Essential Guide” door Tom Hoobyar en Susan Sanders
  • “NLP at Work” door Sue Knight

Hoe word ik een betere middenmanager?

Effectiever als middenmanager; altijd tussen twee vuren; een lastige dynamiek. Hoe blijf je wendbaar? 7 dansregels voor midden managers.

Stop met aanspreken!

Stop met aanspreken! Al staat het bovenaan de wensenlijstjes van organisaties. Het heeft doorgaans weinig succes. Is er iets anders aan de hand? Ontdek een andere kijk!

Hoe werk je aan succesvolle verandering in teams?

Ontdek dé sleutel voor teamsucces en leren en ontwikkelen in tijden van verandering. En leer wat een team opmerkelijk helpt presteren.

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

5 verhalen voor leiders in verandering

Met welke verhalen krijgen leiders mensen mee in de transitie? En met welke vorm van storytelling kun je meer dan ooit het verschil maken?

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.