Coachen

Wat is coachen?

Coachen is een vorm van professionele begeleiding die gericht is op het ontwikkelen van persoonlijke en professionele vaardigheden. Een coach helpt de coachee om zijn of haar eigen doelen te bereiken door middel van gesprekken, feedback en oefeningen.

Waarom is coachen belangrijk?

Coachen is belangrijk in organisatieverandering omdat het kan helpen om mensen te ondersteunen bij het omgaan met de veranderingen. Organisatieverandering kan een stressvolle en uitdagende periode zijn, en coaching kan mensen helpen om de veranderingen te begrijpen, te accepteren en er succesvol mee om te gaan.

Hoe werkt coachen in de praktijk?

Coaching in organisatieverandering kan op verschillende manieren worden ingezet. Een veelgebruikte methode is individuele coaching, waarbij een coach een individu begeleidt bij het omgaan met de veranderingen.

Daarnaast kan coaching ook worden ingezet in groepsverband, bijvoorbeeld om mensen te helpen om samen te werken aan de veranderingen.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met coachen?

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan het effectief omgaan met coachen in organisaties. Ten eerste is het belangrijk om een duidelijke visie en strategie voor coaching te hebben. Ten tweede is het belangrijk om de juiste coaches te selecteren die over de juiste expertise en ervaring beschikken. Ten derde is het belangrijk om een goede ondersteuningsstructuur voor coaches te creëren.

Conclusie

Coachen is een belangrijk instrument dat kan worden ingezet om mensen te ondersteunen bij organisatieverandering. Door effectief om te gaan met coachen, kunnen organisaties de kans op een succesvolle implementatie van veranderingen vergroten.

 

Hoe voorkom ik competentie ontwaarding?

Onderhoud aan jouw competenties is van het allergrootste belang. Want ze zijn aan slijtage onderhevig. En worden letterlijk minder waard met de tijd.

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

Veranderstress, hoe kan ik er beter mee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om hiermee om te gaan, en je niet gek te laten maken. Ontdek het hier.

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

Hoe word ik een betere middenmanager?

Effectiever als middenmanager; altijd tussen twee vuren; een lastige dynamiek. Hoe blijf je wendbaar? 7 dansregels voor midden managers.

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Hoe kan ik mijn creativiteit stimuleren?

Creativiteit vergroten in 6 stappen! NLP technieken die ook jou creatiever maken! Creativiteit kun je ontwikkelen: en deze techniek gaat je daarbij helpen.

Omgaan met een BANI wereld

Hoe houd jij je staande in deze chaotische wereld? Na een VUCA omgeving spreken we nu steeds vaker over een BANI wereld. Lees hier meer.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.