Coachen

Wat is coachen?

Coachen is een vorm van professionele begeleiding die gericht is op het ontwikkelen van persoonlijke en professionele vaardigheden. Een coach helpt de coachee om zijn of haar eigen doelen te bereiken door middel van gesprekken, feedback en oefeningen.

Waarom is coachen belangrijk?

Coachen is belangrijk in organisatieverandering omdat het kan helpen om mensen te ondersteunen bij het omgaan met de veranderingen. Organisatieverandering kan een stressvolle en uitdagende periode zijn, en coaching kan mensen helpen om de veranderingen te begrijpen, te accepteren en er succesvol mee om te gaan.

Hoe werkt coachen in de praktijk?

Coaching in organisatieverandering kan op verschillende manieren worden ingezet. Een veelgebruikte methode is individuele coaching, waarbij een coach een individu begeleidt bij het omgaan met de veranderingen.

Daarnaast kan coaching ook worden ingezet in groepsverband, bijvoorbeeld om mensen te helpen om samen te werken aan de veranderingen.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met coachen?

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan het effectief omgaan met coachen in organisaties. Ten eerste is het belangrijk om een duidelijke visie en strategie voor coaching te hebben. Ten tweede is het belangrijk om de juiste coaches te selecteren die over de juiste expertise en ervaring beschikken. Ten derde is het belangrijk om een goede ondersteuningsstructuur voor coaches te creëren.

Conclusie

Coachen is een belangrijk instrument dat kan worden ingezet om mensen te ondersteunen bij organisatieverandering. Door effectief om te gaan met coachen, kunnen organisaties de kans op een succesvolle implementatie van veranderingen vergroten.

 

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

Hoe krijg ik vaker wat ik wil?

Effectief beïnvloeden: om vaker te krijgen wat jij wenst. Leer hier een techniek om te krijgen wat jij wil, waarmee je de ander alleen maar plezier doet.

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Omgaan met een BANI wereld

Hoe houd jij je staande in deze chaotische wereld? Na een VUCA omgeving spreken we nu steeds vaker over een BANI wereld. Lees hier meer.

Wat is Intervisie? Waarom is intervisie belangrijk?

Intervisie is een cruciale tool voor samen dieper leren . Hoe doe je intervisie? Met welke intervisiemethoden? Ontdek het hier.

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

De Psychologie van Veranderen, zicht krijgen op de onderstroom

Veranderen in organisaties is listig en lastig tegelijk. Ontdek de essenties en wetmatigheden van de Psychologie van Veranderen. En voorkom dat de energie weglekt uit het veranderproces.

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

Hoe voorkom ik competentie ontwaarding?

Onderhoud aan jouw competenties is van het allergrootste belang. Want ze zijn aan slijtage onderhevig. En worden letterlijk minder waard met de tijd.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.