Feedback Loops

Wat zijn Feedback Loops?

Feedback loops zijn systemen of processen binnen een organisatie waarbij input of feedback van werknemers wordt gebruikt om toekomstige acties, beslissingen of gedragingen te verbeteren.

Waarom zijn Feedback Loops belangrijk?

Feedback Loops zijn essentieel omdat ze continue verbetering, aanpassing en persoonlijke ontwikkeling binnen een organisatie mogelijk maken.

Hoe werken Feedback Loops in de praktijk?

In de praktijk kunnen feedback loops variëren van formele beoordelingsgesprekken tot informele dagelijkse feedbackmomenten, waarbij werknemers en managers elkaar constructieve feedback geven.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Feedback Loops?

  • Regelmatige Evaluaties: Implementeer regelmatige evaluatiegesprekken waarin werknemers feedback krijgen en kunnen geven.
  • Anonieme Feedbackkanalen: Bied anonieme manieren voor werknemers om feedback te geven.
  • Actie na Feedback: Zorg ervoor dat er actie wordt ondernomen naar aanleiding van ontvangen feedback.
  • Training in Feedback Geven en Ontvangen: Organiseer trainingen om effectieve feedbackvaardigheden te ontwikkelen.
  • Feedback Geïntegreerd in Dagelijkse Werkzaamheden: Moedig een cultuur aan waarbij feedback geven en ontvangen deel uitmaakt van dagelijkse interacties.

Conclusie: Feedback loops zijn cruciaal voor het bevorderen van een cultuur van continue verbetering en open communicatie.

Als de leider het ook niet meer weet

Moet je als leider altijd weten wat het concrete resultaat is van de verandering? Het antwoord op deze vraag ontdek je hier.

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

Hoe de samenwerking kan vastlopen. En ook weer vlot kan worden getrokken.

Samenwerken is de grootste kracht van mensen. Maar soms gaat het hopeloos mis. Hoe voorkom je samenwerkingsgedoe? En hoe krijg je weer grip vastlopers?

Waarom niemand meer luistert. En wat eraan te doen.

We zijn verleerd om vruchtbaar van visie te verschillen. Want we luisteren niet meer. Gelukkig kan het anders. Ontdek hier hoe.

Omgaan met een BANI wereld

Hoe houd jij je staande in deze chaotische wereld? Na een VUCA omgeving spreken we nu steeds vaker over een BANI wereld. Lees hier meer.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.