Job Crafting

Wat is Job Crafting?

Job Crafting is een proces waarbij werknemers hun werkrollen en taken actief aanpassen om beter aan te sluiten bij hun persoonlijke vaardigheden, interesses en waarden.

Waarom is Job Crafting belangrijk?

Het is belangrijk omdat het werknemers in staat stelt hun werk meer betekenisvol en bevredigend te vinden, wat kan leiden tot verhoogde betrokkenheid, tevredenheid en productiviteit.

Hoe werkt Job Crafting in de praktijk?

In de praktijk betekent job crafting dat werknemers kleine veranderingen aanbrengen in hun werk, zoals het aanpassen van taken, het uitbreiden van hun rol, het opbouwen van nieuwe relaties of het veranderen van hun werkomgeving, om hun werkervaring te verbeteren.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Job Crafting?

  • Moedig werknemers aan om na te denken over hoe ze hun werk kunnen aanpassen om het meer voldoening te geven.
  • Ondersteun initiatieven waarbij werknemers nieuwe vaardigheden of rollen kunnen verkennen.
  • Bied flexibiliteit in taken en verantwoordelijkheden.
  • Faciliteer open gesprekken tussen werknemers en leidinggevenden over carrière- en werkdoelstellingen.
  • Erken en waardeer creativiteit en initiatief bij het vormgeven van de eigen rol.

Conclusie: Job crafting stelt werknemers in staat hun werkervaring actief vorm te geven, wat bijdraagt aan hun algehele tevredenheid en betrokkenheid bij het werk.

Literatuur

  • Job Crafting: Redesigning Work for Employee Well-Being and Organizational Effectiveness, door Amy Wrzesniewski en Jane E. Dutton
  • The Job Demands-Resources Model: State of the Art, door Arnold B. Bakker en Evangelia Demerouti
  • Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us, door Daniel H. Pink

7 manieren waarmee we motivatie onbedoeld om zeep helpen

Motivatie en energie draaien we ongewild nog te vaak de nek om. 7 manieren waarop we dit doen, en tips om dit te voorkomen.

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

Hoe kan ik vandaag mijn succes vergroten?

Hoe vergroot jij jouw succes? 7 tips om nu direct jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en meer succes te behalen.

Hoe de samenwerking kan vastlopen. En ook weer vlot kan worden getrokken.

Samenwerken is de grootste kracht van mensen. Maar soms gaat het hopeloos mis. Hoe voorkom je samenwerkingsgedoe? En hoe krijg je weer grip vastlopers?

Stop met aanspreken!

Stop met aanspreken! Al staat het bovenaan de wensenlijstjes van organisaties. Het heeft doorgaans weinig succes. Is er iets anders aan de hand? Ontdek een andere kijk!

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

5 krachtige gewoonten om te floreren in je werk

Wat kun je doen om meer uit je werk te halen? Met welk gewoontegedrag draag jij bij aan meer plezier, voldoening en betekenis? Ontdek het hier.

Dat wordt toch niks! Tips om doemdenken productief te tackelen.

Negatieve voorspellingen leggen vaak verbeterinitiatieven plat. Hoe verleg je het gesprek? En hoe krijg je weer vaart in jouw teamoverleggen?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.