Reflecteren

Wat is reflecteren, of reflectie?

Reflectie is het proces van het terugkijken op je eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Het is een manier om te leren van je ervaringen en je te ontwikkelen als persoon of professional. In de context van organisatieverandering is reflectie het proces van het terugkijken op de veranderingsprocessen die een organisatie doormaakt.

Waarom is reflecteren belangrijk?

Reflectie is belangrijk voor organisatieverandering omdat het helpt om de veranderingsprocessen te begrijpen en te verbeteren.

Door te reflecteren kunnen organisaties leren van hun successen en mislukkingen, en kunnen ze hun veranderstrategieën aanpassen om de gewenste resultaten te bereiken.

Reflectie kan ook helpen om de betrokkenheid van medewerkers bij de verandering te vergroten.

Hoe werkt reflecteren in de praktijk?

Reflectie kan op verschillende manieren in de praktijk worden toegepast. Een veelgebruikte methode is het houden van reflectiebijeenkomsten.

In deze bijeenkomsten komen medewerkers samen om te praten over hun ervaringen met de verandering.

Ze kunnen bijvoorbeeld vragen beantwoorden als: Wat ging goed? Wat ging niet goed? Wat zouden we anders kunnen doen?

Een andere manier om reflectie te stimuleren is door het gebruik van reflectietools.

Deze tools kunnen medewerkers helpen om hun gedachten, gevoelens en gedrag te ordenen en te analyseren. Voorbeelden van reflectietools zijn dagboeken, vragenlijsten en videoreflectie.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met reflectie?

Er zijn een aantal dingen die organisaties kunnen doen om reflectie effectief te laten zijn.

Ten eerste is het belangrijk om een veilige omgeving te creëren waarin medewerkers zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens te delen.

Ten tweede is het belangrijk om reflectie structureel te verankeren in de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld door reflectiebijeenkomsten regelmatig te organiseren of door reflectietools beschikbaar te stellen.

Conclusie

Reflectie is een belangrijk onderdeel van organisatieverandering. Het helpt organisaties om te leren van hun ervaringen en hun veranderstrategieën te verbeteren.

Door reflectie te stimuleren kunnen organisaties de kans op succesvolle verandering vergroten.

Bronnen

  • Argyris, C., & Schön, D. A. (1978). Organizational learning: A theory of action perspective. Addison-Wesley.
  • Easterby-Smith, M., Thorpe, R., & Lowe, A. (2001). The management of learning: Human resource development and competitive advantage. Sage.
  • Van den Heuvel, H. (2019). Reflectie in organisatieverandering: Een theoretisch en praktisch overzicht. Scriptie Universiteit Twente.

 

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

Hoe de samenwerking kan vastlopen. En ook weer vlot kan worden getrokken.

Samenwerken is de grootste kracht van mensen. Maar soms gaat het hopeloos mis. Hoe voorkom je samenwerkingsgedoe? En hoe krijg je weer grip vastlopers?

Als de leider het ook niet meer weet

Moet je als leider altijd weten wat het concrete resultaat is van de verandering? Het antwoord op deze vraag ontdek je hier.

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

7 manieren waarmee we motivatie onbedoeld om zeep helpen

Motivatie en energie draaien we ongewild nog te vaak de nek om. 7 manieren waarop we dit doen, en tips om dit te voorkomen.

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

Drie manieren waarop we verandering blokkeren

Herken jij de mechanismen waarmee we organisatieverandering afremmen en tegenhouden? Over wat je hieraan kunt doen.

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Hoe krijg ik vaker wat ik wil?

Effectief beïnvloeden: om vaker te krijgen wat jij wenst. Leer hier een techniek om te krijgen wat jij wil, waarmee je de ander alleen maar plezier doet.

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.