Veerkracht

Wat is veerkracht?

Veerkracht is het vermogen om zich aan te passen aan veranderingen en om te gaan met stress en tegenslagen. Het is een belangrijke eigenschap voor individuen, teams en organisaties. In het kader van organisatieverandering is veerkracht essentieel voor het succesvol doorvoeren van veranderingen.

Waarom is veerkracht belangrijk?

Veerkrachtige organisaties zijn beter in staat om veranderingen aan te nemen en te implementeren. Ze zijn beter in staat om de impact van veranderingen te managen en om te leren van fouten. Veerkrachtige organisaties zijn ook beter in staat om te herstellen van tegenslagen.

Hoe werkt veerkracht in de praktijk?

Veerkracht in de praktijk kan zich op verschillende manieren manifesteren. Het kan zich uiten in het vermogen om:

  • Met stress om te gaan: veerkrachtige mensen en organisaties zijn beter in staat om met stress om te gaan. Ze kunnen negatieve emoties reguleren en zich concentreren op de taken die nodig zijn om de verandering door te voeren.
  • Te leren van fouten: veerkrachtige mensen en organisaties zijn beter in staat om te leren van fouten. Ze zien fouten als leermomenten en gebruiken ze om de verandering te verbeteren.
  • Te herstellen van tegenslagen: veerkrachtige mensen en organisaties zijn beter in staat om te herstellen van tegenslagen. Ze blijven gefocust op hun doelen en zijn in staat om de verandering voort te zetten, zelfs in het geval van tegenslag.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met veerkracht?

Er zijn verschillende dingen die organisaties kunnen doen om veerkracht te bevorderen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Creëer een positieve en ondersteunende cultuur: een positieve en ondersteunende cultuur kan mensen helpen om met stress om te gaan en om te leren van fouten.
  • Bied training en ontwikkeling: training en ontwikkeling kan mensen helpen om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor veerkracht, zoals stressbeheersing en probleemoplossing.
  • Maak duidelijke doelen en verwachtingen: duidelijke doelen en verwachtingen kunnen mensen helpen om gefocust te blijven en om de verandering voort te zetten.

Conclusie

Veerkracht is een belangrijke eigenschap voor individuen, teams en organisaties. In het kader van organisatieverandering is veerkracht essentieel voor het succesvol doorvoeren van veranderingen. Door veerkracht te bevorderen, kunnen organisaties de kans op een succesvolle verandering vergroten.

Bronnen

  • Bakker, A.B., & Demerouti, E. (2007). The job demands-resources model: State of the art. Journal of Managerial Psychology, 22(3), 309-328.
  • Cappelli, P. (2018). The talent wars: Why competition for top skills will redefine entire industries. Harvard Business Review Press.
  • Schaufeli, W.B., & Bakker, A.B. (2004). Job demands, job resources, and burnout: An organizational approach. Journal of Organizational Behavior, 25(3), 293-315.
  • Van der Heijden, B. I. M., & Van der Klink, J. (2016). Veerkracht in organisaties: hoe maak je de organisatie wendbaar? Uitgeverij Van Gorcum.

 

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Waarom niemand meer luistert. En wat eraan te doen.

We zijn verleerd om vruchtbaar van visie te verschillen. Want we luisteren niet meer. Gelukkig kan het anders. Ontdek hier hoe.

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Wat voor verandertype ben jij? Test jouw voorkeuren.

Verandering is aan de orde van de dag in moderne organisaties. Welke voorkeuren heb jij in het helpen veranderen van anderen? Test jezelf!

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

Hoe kan ik mijn creativiteit stimuleren?

Creativiteit vergroten in 6 stappen! NLP technieken die ook jou creatiever maken! Creativiteit kun je ontwikkelen: en deze techniek gaat je daarbij helpen.

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.