Zelfmanagement

Wat is Zelfmanagement?

Zelfmanagement verwijst naar het vermogen van een individu om zijn of haar eigen gedrag, emoties en gedachten effectief te beheren.

Waarom is Zelfmanagement belangrijk?

Het is belangrijk omdat het bijdraagt aan hogere productiviteit, betere stressbeheersing en meer persoonlijke verantwoordelijkheid in de werkomgeving.

Hoe werkt Zelfmanagement in de praktijk?

In de praktijk betekent zelfmanagement dat werknemers zelfstandig taken plannen en uitvoeren, verantwoordelijkheid nemen voor hun acties en effectief omgaan met uitdagingen en stress.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Zelfmanagement?

  • Doelgerichte Training: Bied trainingen aan die gericht zijn op tijdmanagement, doelstellingen en prioriteiten stellen.
  • Autonomie en Verantwoordelijkheid: Geef werknemers meer autonomie en verantwoordelijkheid in hun werk.
  • Welzijnsprogramma’s: Implementeer programma’s die gericht zijn op mentale en fysieke gezondheid.
  • Coaching en Mentoring: Bied coaching en mentoring aan om zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen.
  • Feedback en Zelfevaluatie: Moedig regelmatige zelfevaluatie en het zoeken van feedback aan om zelfbewustzijn te bevorderen.

Conclusie: Zelfmanagement is een sleutelvaardigheid voor het verhogen van efficiëntie en effectiviteit in de professionele omgeving.

Veranderstress, hoe help ik mijn medewerkers ermee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om als leider hiermee om te gaan. Ontdek het hier.

5 verhalen voor leiders in verandering

Met welke verhalen krijgen leiders mensen mee in de transitie? En met welke vorm van storytelling kun je meer dan ooit het verschil maken?

Hoe word ik een betere middenmanager?

Effectiever als middenmanager; altijd tussen twee vuren; een lastige dynamiek. Hoe blijf je wendbaar? 7 dansregels voor midden managers.

Hoe kan ik mijn creativiteit stimuleren?

Creativiteit vergroten in 6 stappen! NLP technieken die ook jou creatiever maken! Creativiteit kun je ontwikkelen: en deze techniek gaat je daarbij helpen.

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Stop met aanspreken!

Stop met aanspreken! Al staat het bovenaan de wensenlijstjes van organisaties. Het heeft doorgaans weinig succes. Is er iets anders aan de hand? Ontdek een andere kijk!

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.