Zelfmanagement

Wat is Zelfmanagement?

Zelfmanagement verwijst naar het vermogen van een individu om zijn of haar eigen gedrag, emoties en gedachten effectief te beheren.

Waarom is Zelfmanagement belangrijk?

Het is belangrijk omdat het bijdraagt aan hogere productiviteit, betere stressbeheersing en meer persoonlijke verantwoordelijkheid in de werkomgeving.

Hoe werkt Zelfmanagement in de praktijk?

In de praktijk betekent zelfmanagement dat werknemers zelfstandig taken plannen en uitvoeren, verantwoordelijkheid nemen voor hun acties en effectief omgaan met uitdagingen en stress.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Zelfmanagement?

  • Doelgerichte Training: Bied trainingen aan die gericht zijn op tijdmanagement, doelstellingen en prioriteiten stellen.
  • Autonomie en Verantwoordelijkheid: Geef werknemers meer autonomie en verantwoordelijkheid in hun werk.
  • Welzijnsprogramma’s: Implementeer programma’s die gericht zijn op mentale en fysieke gezondheid.
  • Coaching en Mentoring: Bied coaching en mentoring aan om zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen.
  • Feedback en Zelfevaluatie: Moedig regelmatige zelfevaluatie en het zoeken van feedback aan om zelfbewustzijn te bevorderen.

Conclusie: Zelfmanagement is een sleutelvaardigheid voor het verhogen van efficiëntie en effectiviteit in de professionele omgeving.

5 verhalen voor leiders in verandering

Met welke verhalen krijgen leiders mensen mee in de transitie? En met welke vorm van storytelling kun je meer dan ooit het verschil maken?

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

Hoe word ik een betere middenmanager?

Effectiever als middenmanager; altijd tussen twee vuren; een lastige dynamiek. Hoe blijf je wendbaar? 7 dansregels voor midden managers.

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

Hoe kan ik vandaag mijn succes vergroten?

Hoe vergroot jij jouw succes? 7 tips om nu direct jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en meer succes te behalen.

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.