Bore-out

Wat is Bore-out?

Bore-out is een toestand van chronische verveling en desinteresse op het werk, die kan leiden tot verminderde prestaties, motivatie en uiteindelijk tot psychologische klachten.

Waarom is Bore-out belangrijk?

Het is belangrijk omdat het de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van werknemers ernstig kan beïnvloeden, en het kan ook een indicatie zijn van diepere problemen binnen de organisatiestructuur en -cultuur.

Hoe werkt Bore-out in de praktijk?

In de praktijk komt bore-out vaak voor bij banen die weinig stimulatie en uitdaging bieden, en waar werknemers het gevoel hebben dat hun vaardigheden en talenten niet volledig worden benut.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Bore-out?

  • Zorg voor voldoende uitdagende taken en projecten.
  • Stimuleer werknemers om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en om bijscholing te volgen.
  • Bied variatie in werkzaamheden en de mogelijkheid om te rouleren tussen verschillende rollen of afdelingen.
  • Creëer een werkomgeving waarin werknemers zich uitgesproken en gewaardeerd voelen.
  • Monitor de werktevredenheid en grijp in wanneer tekenen van bore-out zich voordoen.

Conclusie: Het voorkomen en aanpakken van bore-out is essentieel voor het behouden van een gemotiveerd en betrokken personeelsbestand.

Lezen

  • Diagnose Boreout: Oververveling op het werk, door Rothlin en Werder
  • The Joy of Burnout: How the End of the World Can Be a New Beginning, door Dina Glouberman
  • Boreout! Overcoming Workplace Demotivation, door Philippe Rothlin en Peter R. Werder

Human skills als troef in het AI tijdperk

AI verandert ons werk. Kennis is hooguit één slimme prompt van ons vandaan: alleen met onze human skills gaan we nog het verschil maken. Wat nu?

Hoe krijg ik vaker wat ik wil?

Effectief beïnvloeden: om vaker te krijgen wat jij wenst. Leer hier een techniek om te krijgen wat jij wil, waarmee je de ander alleen maar plezier doet.

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

Wat voor verandertype ben jij? Test jouw voorkeuren.

Verandering is aan de orde van de dag in moderne organisaties. Welke voorkeuren heb jij in het helpen veranderen van anderen? Test jezelf!

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

Veranderstress, hoe kan ik er beter mee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om hiermee om te gaan, en je niet gek te laten maken. Ontdek het hier.

Onbenut potentieel: stap uit je teambubbel!

Veel teams maken minder waar dan in potentie aanwezig is. Vanuit onze teambubbel zien we niet wat voor de buitenstaander kraakhelder is. Hoe signaleren we onderpresteren?

Als de leider het ook niet meer weet

Moet je als leider altijd weten wat het concrete resultaat is van de verandering? Het antwoord op deze vraag ontdek je hier.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.