Comfortzone

Wat is de comfortzone?

De comfortzone is een psychologisch concept dat verwijst naar de situaties en omgevingen waarin iemand zich comfortabel en vertrouwd voelt.

Het is een gebied waarin iemand zich veilig en geborgen voelt, en waar men zich geen zorgen hoeft te maken over het slagen of falen.

Waarom is de comfortzone belangrijk?

De comfortzone is belangrijk omdat het ons helpt om ons veilig en geborgen te voelen. Het kan ons helpen om stress te verminderen en ons welzijn te verbeteren.

Daarnaast kan de comfortzone ons helpen om onze doelen te bereiken, doordat het ons motiveert om in vertrouwde situaties te blijven.

Hoe werkt de comfortzone in de praktijk?

In de praktijk werkt de comfortzone op verschillende manieren. Zo kan het ons bijvoorbeeld belemmeren om nieuwe dingen te leren of nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Het kan ook ervoor zorgen dat we vasthouden aan oude gewoontes en patronen, ook als deze niet meer effectief zijn.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met de comfortzone?

Er zijn verschillende manieren om in organisaties effectief om te gaan met de comfortzone.

Een belangrijke manier is om bewustzijn te creëren over het concept van de comfortzone. Dit kan door middel van trainingen, workshops of andere interventies.

Daarnaast is het belangrijk om mensen te motiveren om uit hun comfortzone te stappen. Dit kan door middel van positieve bekrachtiging, het stellen van uitdagingen en het creëren van een veilige omgeving.

Conclusie

De comfortzone is een belangrijk concept in organisatieverandering en -ontwikkeling.

Het is belangrijk om bewustzijn te creëren over de comfortzone en mensen te motiveren om uit hun comfortzone te stappen. Dit kan helpen om organisaties te veranderen en te ontwikkelen.

Bronnen

  • M.E.P. van den Brink, Comfortzone: Hoe blijf je in beweging en haal je meer uit je leven? (Amsterdam: Business Contact, 2018).
  • R.J. Leider, The Comfort Zone: The Psychology of Psychological Comfort, Stress, and Coping. (New York: Oxford University Press, 1996).
  • **J.A.M. van Woerkom, Organisatieverandering en -ontwikkeling: Een praktische handleiding. (Deventer: Kluwer, 2022).

 

Participatie in veranderprocessen, 5 valkuilen om te vermijden

Veranderen is een ingewikkeld, rommelig proces. Hoe meer betrokkenen, hoe groter de uitdaging. Welke valkuilen moet je vermijden bij actieve participatie?

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Hoe kan ik mijn creativiteit stimuleren?

Creativiteit vergroten in 6 stappen! NLP technieken die ook jou creatiever maken! Creativiteit kun je ontwikkelen: en deze techniek gaat je daarbij helpen.

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

Waarom niemand meer luistert. En wat eraan te doen.

We zijn verleerd om vruchtbaar van visie te verschillen. Want we luisteren niet meer. Gelukkig kan het anders. Ontdek hier hoe.

Hoe de samenwerking kan vastlopen. En ook weer vlot kan worden getrokken.

Samenwerken is de grootste kracht van mensen. Maar soms gaat het hopeloos mis. Hoe voorkom je samenwerkingsgedoe? En hoe krijg je weer grip vastlopers?

Drie manieren waarop we verandering blokkeren

Herken jij de mechanismen waarmee we organisatieverandering afremmen en tegenhouden? Over wat je hieraan kunt doen.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.