Stakeholdermanagement

Wat is stakeholdermanagement?

Stakeholdermanagement is het proces van het identificeren, analyseren en beheren van de belangen van alle betrokkenen bij een organisatieverandering of organisatieontwikkeling. Stakeholders zijn individuen of groepen die een belang hebben bij de organisatie of de verandering. Ze kunnen zowel intern als extern zijn, en hebben zowel positieve als negatieve belangen.

Waarom is stakeholdermanagement belangrijk?

Stakeholdermanagement is belangrijk omdat het een organisatie helpt om de verandering of ontwikkeling succesvol te implementeren. Door de belangen van alle stakeholders te begrijpen en te beheren, kan een organisatie ervoor zorgen dat de verandering of ontwikkeling wordt ondersteund en dat er minder weerstand is.

Hoe werkt stakeholdermanagement in de praktijk?

Stakeholdermanagement begint met het identificeren en analyseren van alle stakeholders. Hierbij wordt gekeken naar de aard van het belang dat ze hebben, de mate waarin ze invloed kunnen uitoefenen en hun houding ten opzichte van de verandering of ontwikkeling.

Nadat de stakeholders zijn geïdentificeerd en geanalyseerd, kan een organisatie beginnen met het beheren van hun belangen. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals:

  • Communicatie: stakeholders moeten goed worden geïnformeerd over de verandering of ontwikkeling.
  • Participatie: stakeholders moeten de kans krijgen om mee te praten over de verandering of ontwikkeling.
  • Overreding: stakeholders moeten worden overtuigd van de voordelen van de verandering of ontwikkeling.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met stakeholdermanagement?

Er zijn een aantal principes die kunnen helpen om effectief om te gaan met stakeholdermanagement:

  • Begin vroeg: Stakeholdermanagement moet vroeg in het proces van organisatieverandering of organisatieontwikkeling worden gestart.
  • Wees proactief: Stakeholders moeten niet worden gezien als een bedreiging, maar als een kans.
  • Wees transparant: Stakeholders moeten altijd op de hoogte worden gehouden van de voortgang van de verandering of ontwikkeling.
  • Wees flexibel: De belangen van stakeholders kunnen veranderen, dus het is belangrijk om flexibel te zijn in het stakeholdermanagement.

Conclusie

Stakeholdermanagement is een essentieel onderdeel van organisatieverandering en organisatieontwikkeling. Door effectief om te gaan met de belangen van alle stakeholders, kan een organisatie de kans op succes vergroten.

Relevante bronnen

  • Vangen, J., & Van der Heijden, B. (2019). Stakeholder management in practice: A guide to successful change management. London: Routledge.
  • Bryson, J. M. (2018). Strategic planning for public and nonprofit organizations: A guide to strengthening and sustaining organizational achievement (5th ed.). San Francisco: Jossey-Bass.
  • Freeman, R. E. (1984). Strategic management: A stakeholder approach. Boston: Pitman.

 

Waarom niemand meer luistert. En wat eraan te doen.

We zijn verleerd om vruchtbaar van visie te verschillen. Want we luisteren niet meer. Gelukkig kan het anders. Ontdek hier hoe.

Onbenut potentieel: stap uit je teambubbel!

Veel teams maken minder waar dan in potentie aanwezig is. Vanuit onze teambubbel zien we niet wat voor de buitenstaander kraakhelder is. Hoe signaleren we onderpresteren?

Verslingerd aan gedoe. Hoe komen we tot betere interacties?

Hoe we het elkaar in onze organisaties lastig maken en ons gezamenlijk presteren frustreren. Hoe maken we de weg vrij voor versnelde progressie?

Hoe werk je aan succesvolle verandering in teams?

Ontdek dé sleutel voor teamsucces en leren en ontwikkelen in tijden van verandering. En leer wat een team opmerkelijk helpt presteren.

Hoe kan ik effectiever communiceren?

Ontdek in dit artikel wat communicatie precies is, en hoe jij nog effectiever kunt leren communiceren!

7 manieren waarmee we motivatie onbedoeld om zeep helpen

Motivatie en energie draaien we ongewild nog te vaak de nek om. 7 manieren waarop we dit doen, en tips om dit te voorkomen.

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

Dat wordt toch niks! Tips om doemdenken productief te tackelen.

Negatieve voorspellingen leggen vaak verbeterinitiatieven plat. Hoe verleg je het gesprek? En hoe krijg je weer vaart in jouw teamoverleggen?

Wat is Intervisie? Waarom is intervisie belangrijk?

Intervisie is een cruciale tool voor samen dieper leren . Hoe doe je intervisie? Met welke intervisiemethoden? Ontdek het hier.

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.