Veranderenergie

Wat is veranderenergie?

Veranderenergie is de positieve energie die mensen in een organisatie ervaren als ze met verandering bezig zijn. Het is een combinatie van enthousiasme, motivatie, engagement en creativiteit. Veranderenergie is een belangrijke factor voor het succes van organisatieverandering.

Waarom is veranderenergie belangrijk?

Veranderen is vaak moeilijk en kostbaar. Medewerkers moeten bereid zijn om hun oude gewoontes en werkwijzen los te laten en nieuwe dingen te leren. Veranderenergie helpt medewerkers om deze uitdagingen aan te gaan.

Hoe werkt veranderenergie in de praktijk?

Veranderenergie kan op verschillende manieren in de praktijk worden gestimuleerd. Een belangrijke factor is het creëren van een gevoel van noodzaak en urgentie voor verandering. Medewerkers moeten begrijpen waarom verandering nodig is en wat de voordelen ervan zijn.

Een andere belangrijke factor is het betrekken van medewerkers bij de verandering. Medewerkers moeten het gevoel hebben dat ze invloed hebben op het verloop van de verandering. Ze moeten zich eigenaar voelen van de verandering.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met veranderenergie?

Er zijn een aantal dingen die organisaties kunnen doen om veranderenergie te stimuleren en te behouden. Enkele belangrijke tips zijn:

  • Creëer een gevoel van noodzaak en urgentie voor verandering.
  • Betrek medewerkers bij de verandering.
  • Communicatie is essentieel.
  • Wees eerlijk en transparant over de verandering.
  • Geef medewerkers voldoende tijd en ruimte om te wennen aan de verandering.

Conclusie

Veranderenergie is een belangrijke factor voor het succes van organisatieverandering. Door veranderenergie te stimuleren en te behouden, kunnen organisaties de kans op een succesvolle verandering vergroten.

Bronnen

  • Kotter, J.P. (2012). Leading change: Why transformation efforts fail. Harvard Business Review Press.
  • Beer, M., Eisenstat, R.A., & Spector, B. (1990). The critical path to corporate renewal. Harvard Business Review Press.
  • Wijnen, G. (2009). Organisatieverandering: een proces van leren en verandering. Boom Lemma Uitgevers.

 

Hoe kan ik mijn stevigheid vergroten?

Ontdek hoe jij meer impact hebt door je steviger neer te zetten! Ja, ook dit is goed aan te leren. Enkele concrete handvatten!

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

5 verhalen voor leiders in verandering

Met welke verhalen krijgen leiders mensen mee in de transitie? En met welke vorm van storytelling kun je meer dan ooit het verschil maken?

Omgaan met een BANI wereld

Hoe houd jij je staande in deze chaotische wereld? Na een VUCA omgeving spreken we nu steeds vaker over een BANI wereld. Lees hier meer.

7 manieren waarmee we motivatie onbedoeld om zeep helpen

Motivatie en energie draaien we ongewild nog te vaak de nek om. 7 manieren waarop we dit doen, en tips om dit te voorkomen.

Waarom niemand meer luistert. En wat eraan te doen.

We zijn verleerd om vruchtbaar van visie te verschillen. Want we luisteren niet meer. Gelukkig kan het anders. Ontdek hier hoe.

Win-win-win onderhandelen in participatieprocessen

Complexe vraagstukken kraken door professionals te mobiliseren: je wint er veel mee! En hebt er een uitdaging bij! Hoe blijf je uit de argumentenpolonaize?

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

Hoe werk je aan succesvolle verandering in teams?

Ontdek dé sleutel voor teamsucces en leren en ontwikkelen in tijden van verandering. En leer wat een team opmerkelijk helpt presteren.

Veranderstress, hoe help ik mijn medewerkers ermee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om als leider hiermee om te gaan. Ontdek het hier.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.