Veranderenergie

Wat is veranderenergie?

Veranderenergie is de positieve energie die mensen in een organisatie ervaren als ze met verandering bezig zijn. Het is een combinatie van enthousiasme, motivatie, engagement en creativiteit. Veranderenergie is een belangrijke factor voor het succes van organisatieverandering.

Waarom is veranderenergie belangrijk?

Veranderen is vaak moeilijk en kostbaar. Medewerkers moeten bereid zijn om hun oude gewoontes en werkwijzen los te laten en nieuwe dingen te leren. Veranderenergie helpt medewerkers om deze uitdagingen aan te gaan.

Hoe werkt veranderenergie in de praktijk?

Veranderenergie kan op verschillende manieren in de praktijk worden gestimuleerd. Een belangrijke factor is het creëren van een gevoel van noodzaak en urgentie voor verandering. Medewerkers moeten begrijpen waarom verandering nodig is en wat de voordelen ervan zijn.

Een andere belangrijke factor is het betrekken van medewerkers bij de verandering. Medewerkers moeten het gevoel hebben dat ze invloed hebben op het verloop van de verandering. Ze moeten zich eigenaar voelen van de verandering.

Hoe kun je in organisaties effectief omgaan met veranderenergie?

Er zijn een aantal dingen die organisaties kunnen doen om veranderenergie te stimuleren en te behouden. Enkele belangrijke tips zijn:

  • Creëer een gevoel van noodzaak en urgentie voor verandering.
  • Betrek medewerkers bij de verandering.
  • Communicatie is essentieel.
  • Wees eerlijk en transparant over de verandering.
  • Geef medewerkers voldoende tijd en ruimte om te wennen aan de verandering.

Conclusie

Veranderenergie is een belangrijke factor voor het succes van organisatieverandering. Door veranderenergie te stimuleren en te behouden, kunnen organisaties de kans op een succesvolle verandering vergroten.

Bronnen

  • Kotter, J.P. (2012). Leading change: Why transformation efforts fail. Harvard Business Review Press.
  • Beer, M., Eisenstat, R.A., & Spector, B. (1990). The critical path to corporate renewal. Harvard Business Review Press.
  • Wijnen, G. (2009). Organisatieverandering: een proces van leren en verandering. Boom Lemma Uitgevers.

 

7 manieren om een goed idee te molesteren. Welke doen jullie al?

Hoe worden goede ideeën nog te vaak gesaboteerd? Welke technieken zetten jouw collega’s hiervoor in, al dan niet bewust?

Veranderstress, hoe help ik mijn medewerkers ermee omgaan?

We worden overladen met verandering. In de wereld, in ons werk. Tips om als leider hiermee om te gaan. Ontdek het hier.

Hoe blijf ik kalm in stressvolle situaties?

Kalm blijven in een spanningsvolle situatie. Hoe vaak ben jij niet in de stress geschoten als het spannend werd? Ontdek hoe je de rust bewaart met deze techniek.

Hoe stel ik doelen die ik kan waarmaken?

Ooit wel eens een doel niet bereikt? Leer deze NLP techniek gebruiken om jouw doelen uit te lijnen: de logische niveau’s van Robert Dilts.

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

Win-win-win onderhandelen in participatieprocessen

Complexe vraagstukken kraken door professionals te mobiliseren: je wint er veel mee! En hebt er een uitdaging bij! Hoe blijf je uit de argumentenpolonaize?

Stop met aanspreken!

Stop met aanspreken! Al staat het bovenaan de wensenlijstjes van organisaties. Het heeft doorgaans weinig succes. Is er iets anders aan de hand? Ontdek een andere kijk!

7 manieren waarmee we motivatie onbedoeld om zeep helpen

Motivatie en energie draaien we ongewild nog te vaak de nek om. 7 manieren waarop we dit doen, en tips om dit te voorkomen.

Psychologische veiligheid en het omgaan met bezwaren

Hoe ga jij om met weerstand en bezwaren in jouw team? En hoe doe je dit terwijl je de psychologische veiligheid in het team stimuleert?

Hoe weet ik dat ik ergens goed in ben?

Hoe kan het toch dat anderen zo zelfverzekerd zijn ook al kunnen ze niet veel? Terwijl jij nog te vaak twijfelt aan je eigen capaciteiten. Hoe zit dat?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.