Prestatiebeoordeling

Wat is Prestatiebeoordeling?

Prestatiebeoordeling is het proces waarbij de prestaties van werknemers systematisch worden beoordeeld, meestal door hun leidinggevenden, om feedback te geven, doelen te stellen en ontwikkelingsplannen op te stellen.

Waarom is Prestatiebeoordeling belangrijk?

Het is belangrijk omdat het zorgt voor duidelijke communicatie over verwachtingen, helpt bij de identificatie van opleidings- en ontwikkelingsbehoeften en bijdraagt aan de algemene strategische doelstellingen van de organisatie.

Hoe werkt Prestatiebeoordeling in de praktijk?

In de praktijk omvat prestatiebeoordeling het vaststellen van duidelijke prestatiedoelen, het regelmatig verzamelen van prestatiegegevens en het geven van zowel positieve als constructieve feedback. Dit proces helpt werknemers hun sterke punten te begrijpen en gebieden voor verbetering te identificeren.

Hoe kun je in organisaties op een goede manier omgaan met Prestatiebeoordeling?

  • Zorg voor duidelijke, meetbare en haalbare prestatiedoelstellingen.
  • Voer regelmatige en eerlijke prestatiebeoordelingen uit.
  • Gebruik een 360-graden feedbacksysteem voor een completer beeld.
  • Bied constructieve feedback en ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Maak de prestatiebeoordeling een doorlopend proces in plaats van een jaarlijks evenement.

Conclusie: Een goed uitgevoerde prestatiebeoordeling is essentieel voor de ontwikkeling van werknemers en het succes van de organisatie.

Bronnen

  1. “Prestatiemanagement: nieuwe concepten rond prestatiemeting en -beoordeling” door Filip Vandendriessche en Jef Clement
  2. “Performance Management: Putting Research into Action” door James W. Smither en Manuel London
  3. “Effective Performance Appraisals” door Robert Bacal

7 manieren waarmee we motivatie onbedoeld om zeep helpen

Motivatie en energie draaien we ongewild nog te vaak de nek om. 7 manieren waarop we dit doen, en tips om dit te voorkomen.

Omgaan met een BANI wereld

Hoe houd jij je staande in deze chaotische wereld? Na een VUCA omgeving spreken we nu steeds vaker over een BANI wereld. Lees hier meer.

Dat wordt toch niks! Tips om doemdenken productief te tackelen.

Negatieve voorspellingen leggen vaak verbeterinitiatieven plat. Hoe verleg je het gesprek? En hoe krijg je weer vaart in jouw teamoverleggen?

Hoe verbeter ik mijn relaties met anderen?

Beter communiceren en bouwen en investeren in relaties doe je door deze bijzondere manier van reageren. Verplichte kost voor iedere manager en professional!

5 krachtige gewoonten om te floreren in je werk

Wat kun je doen om meer uit je werk te halen? Met welk gewoontegedrag draag jij bij aan meer plezier, voldoening en betekenis? Ontdek het hier.

Hoe krijg ik vaker wat ik wil?

Effectief beïnvloeden: om vaker te krijgen wat jij wenst. Leer hier een techniek om te krijgen wat jij wil, waarmee je de ander alleen maar plezier doet.

Hoe je creatieve brein jouw toekomst bepaalt

In een wereld die verandert wordt onze creativiteit steeds belangrijker. Ontdek hier hoe je rechterbrein verschil maakt in jouw organisatie.

7 handvatten om vertrouwen te herstellen

Vertrouwen is de turbo charger in de onderlinge samenwerking. 7 handvatten en tips om geknakt vertrouwen te herstellen.

Hoe kan ik vandaag mijn succes vergroten?

Hoe vergroot jij jouw succes? 7 tips om nu direct jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en meer succes te behalen.

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.