Weerstand

Wat is weerstand?

Weerstand is een natuurlijke reactie op verandering. Het is een vorm van verzet, afweer, tegenstand of tegenwerking tegen een verandering. Weerstand kan zich op verschillende manieren manifesteren, zoals:

  • Negatieve emoties: boosheid, frustratie, angst, verdriet
  • Vermijdend gedrag: passiviteit, uitstelgedrag, ontkenning
  • Agressief gedrag: kritiek, sabotage, conflicten

Waarom is weerstand belangrijk?

Weerstand is belangrijk om te begrijpen, omdat het een essentiële factor is bij organisatieverandering. Weerstand kan een verandering belemmeren of zelfs verhinderen. Het is daarom doorgaans belangrijk om weerstand op een effectieve manier te managen.

Hoe werkt weerstand in de praktijk?

Weerstand ontstaat meestal wanneer mensen zich bedreigd voelen door een verandering. Dit kan zijn omdat de verandering hun baan, hun status, hun manier van werken of hun persoonlijke waarden bedreigt.

Weerstand kan ook ontstaan wanneer mensen niet begrijpen waarom de verandering nodig is, of wanneer ze niet geloven dat de verandering succesvol zal zijn.

Hoe kun je in de praktijk effectief omgaan met weerstand?

Er zijn verschillende manieren om effectief om te gaan met weerstand bij organisatieverandering. Enkele belangrijke principes zijn:

  • Betrek mensen bij de verandering. Mensen zijn eerder geneigd om een verandering te accepteren als ze er zelf bij betrokken zijn.
  • Leg uit waarom de verandering nodig is. Mensen moeten begrijpen waarom de verandering nodig is, om er achter te staan.
  • Geef mensen voldoende tijd om aan de verandering te wennen. Verandering kost tijd, dus geef mensen de tijd om zich aan de nieuwe situatie aan te passen.

Conclusie

Weerstand is een natuurlijke reactie op verandering. Het is belangrijk om weerstand te begrijpen en om er effectief mee om te gaan.

Door mensen bij de verandering te betrekken, uit te leggen waarom de verandering nodig is en mensen voldoende tijd te geven om aan de verandering te wennen, kun je weerstand verminderen en de kans op een succesvolle verandering vergroten.

Waarom empathische leiders de toekomst hebben

Empathisch leiderschap heeft de toekomst in de relatie- en verbindingsarme thuiswerk wereld. Hoe ontwikkel je empathie?

Hoe stop ik een ‘ja-maar’ excuus?

Het woordje MAAR lijkt een onstuitbare opmars te maken. Hoe kun je elegant omgaan met deze ‘weerstand’? En hoe breng je iemand op een ander idee?

Als de leider het ook niet meer weet

Moet je als leider altijd weten wat het concrete resultaat is van de verandering? Het antwoord op deze vraag ontdek je hier.

Hoe krijg ik vaker wat ik wil?

Effectief beïnvloeden: om vaker te krijgen wat jij wenst. Leer hier een techniek om te krijgen wat jij wil, waarmee je de ander alleen maar plezier doet.

Broncode voor diepgaande verandering

Veranderen in organisaties is lastig. Zeker als je voorbij gaat aan de psychologie van veranderen; aan de onderstroom. Wat is de broncode van verandering?

Hoe kan ik mijn creativiteit stimuleren?

Creativiteit vergroten in 6 stappen! NLP technieken die ook jou creatiever maken! Creativiteit kun je ontwikkelen: en deze techniek gaat je daarbij helpen.

Stop met aanspreken!

Stop met aanspreken! Al staat het bovenaan de wensenlijstjes van organisaties. Het heeft doorgaans weinig succes. Is er iets anders aan de hand? Ontdek een andere kijk!

Leiderschap na de pandemie

Leiderschap is voorgoed veranderd. Werken wordt na Covid niet meer hetzelfde. Welke uitdagingen liggen er voor leiders? Ontdek het hier.

Verander geen cultuur! Verander gewoonten

Cultuurverandering, niet doen! Beter is focussen op verbeteren van concreet gewoontegedrag en samenwerking. Dat brengt vaak meer verandering.

Omgaan met een BANI wereld

Hoe houd jij je staande in deze chaotische wereld? Na een VUCA omgeving spreken we nu steeds vaker over een BANI wereld. Lees hier meer.

Master your skill.
 Kick ass. 
Repeat.